Trafik Sigortası

Zorunlu Trafik Sigortası Nedir ?

Aracınızın herhangi bir kaza sonucunda diğer araç veya üçüncü şahıslara verebileceği zararlar için teminat sağlayan ve ruhsat sahibini güvence altına alan zorunlu sigorta türüdür.

Neden Trafik Sigortası yapılmalıdır?

Trafik kaza oranlarının günden güne  arttığı ve masrafların yükseldiği düşünüldüğünde, herkes için zorunlu trafik sigortasının yaptırılması lüks değil bir ihtiyaç haline gelmiştir. En yaygın sigorta türlerinden biri olan trafik sigortası, artık bir gereklilikten çok sorumluluk sigortası olarak adlandırılır.
Trafik sigortası, kazaya sebep olan araç sahibinin, karşı tarafta yarattığı maddi hasarı karşılamak amacıyla yaptırılır. Bu şekilde hatalı tarafı da büyük bir yükten kurtaran zorunlu trafik sigortası, trafikte meydana gelebilecek kaza durumlarında oluşan maddi hasarı ödemekle beraber ek teminat olarak içerisine asistans teminatları eklenerek daha geniş teminat yapısıyla da tercih edilebilir (Yol Yardım, Lastik Değişimi, Cam Değişimi, Mini onarım Hizmetleri, Araç Temizlik Hizmetleri vb.)


Trafik Sigortası Yapılmaz İse Ne Olur?


    1. Sigortasız Araç Yakalanırsa
Aracınızın sigortasını yaptırmadıysanız ve trafik kontrolüne yakalanırsanız,
    • Yürürlükte poliçeniz bulunmaz ise  aracınız bağlanır,
    • Aracınız Trafik Vakıfına ait Araç parkına çekilir
    • Sigorta yapılana kadar araç parkta tutulur ve park ücreti işler.
    • Sigortanız gecikme cezalı olarak yapıldıktan sonra araç parktan çıkarılabilir. (Park ücreti, çekici masrafları ve bunun gibi yasal masraflar ödendikten sonra.)


    2. Sigortasız Araç Kaza Yaparsa
    • Kaza yerinde polis tutanağı şartı vardır. Sigortasız araç polis tarafından trafik vakfına ait araç parkına çekilir.
    • Kusur sigortasız araçta ise, oluşacak maddi hasarın karşılanması sigortasız araç sahibinin uhdesindedir.
    • Kusursuz aracın kaskosu var ise araç sahibi kendi aracını kaskosu dahilinde tamir ettirir ve kasko şirketi de kusurlu araç sahibinden yasal yollar ile ödenen rakamı faizi ile birlikte rücu eder. 
Yakalanmaz ya da kaza yapmazsanız da sigortasız aracın satış işlemini gerçekleştiremez, araç muayene işlemini yaptıramazsınız. Sigorta yaptırılmak istendiğinde de yapılmamış her ay için %5 gecikme zammı uygulanır. 
Trafik Sigortası Neleri Kapsar ?
    • Karşı tarafın hasarını karşılama
    • Karşı tarafta bulunan kişilerin tedavi ve hastane masrafları




Bizi Takip Edin

Bizden Haberdar Ol

Kayıt Ol!

İletişim 0 532 414 12 96